Binlerce şeker hastası başarıyla Lazer Göz çizdirme Ameliyatı oldu. Ancak bir hastanın uygun olup olmadığı, hastanın bireysel durumuna ve gittikleri Lazer Göz Cerrahisi kliniğine bağlıdır.
Ameliyat uygunluğunu değerlendirmede Lazer kliniğinin takip ettiği yönergeler vardır. Karar genellikle iki hususa bağlı değişebilir: sahip oldukları teknoloji ve cerrahlarının uzmanlığı.
Diyabetin getirdiği ek komplikasyonlar nedeniyle, hastalar bu alanda hizmet sunmayan kliniklerden geri çevrilebilir. Ancak en son teknolojiye sahip uzman bir cerrah tarafından tedavi edilirse, şeker hastalarının Lazer Göz Ameliyatı ile tedavi edilmesi ve mükemmel bir sonuç elde edilmesi tamamen mümkündür.
Şeker hastalarında görme kaybının en yaygın nedeni olan diyabetik retinopati, retinadaki kan damarlarını etkiler ve tip I diyabetlilerde daha sık görülür.
Şeker hastalığının retinayı etkileyip etkilemediği öncelikle kontrol edilerek ayrı bir uygulama olan retina lazer tedavisine gerek olup olmadığı belirlenecektir. Bu lazer, gözün önündeki kornea tabakasına uygulanan göz çizdirme lazerinden aksine gözün arkasındaki hasarı tedavi etmeye yarar.
Diyabetik retinopati için uygulanan lazer tedavisi, gözlükleri bırakmak için uygulanan Lazer göz çizdirme yönteminden farklıdır.
Şeker Hastalarına Lazer Göz Ameliyatı Yapmanın Komplikasyonları
Lazer Göz Cerrahisi için uygunluğu etkileyebilecek Retinopati dahil, diyabetle ilişkili, birkaç başka komplikasyon vardır. Bunların ne olduğu ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini aşağıda okuyabilirsiniz:
Düzensiz kan şekeri seviyeleri. Çoğu Lazer Göz Cerrahı, Diyabetinizi takip eden doktorunuzdan kan şekeri seviyelerinizin kontrol altında olup olmadığına dair konsültasyon ister. Bu, gözlük değeri ölçümlerinin doğru olmasını ve dolayısıyla tedavinin kalıcı olmasını sağlar.
Daha yavaş iyileşme oranı. Korneanın kendini iyileştirime yeteceği vardır. Bununla birlikte, yüksek kan şekeri seviyeleri zamanla sinirleri ve kan dolaşımını etkileyebileceğinden, diyabetli hastalarda bu yetenek zayıflar. Cerrah, ReLEx SMILE gibi daha hızlı iyileşme süresi olan alternatif, daha az invaziv bir lazer yöntemi önerebilir.
Değişken gözlük reçeteleri. Dalgalanan bir reçete, kararsız kan şekeri seviyelerinin sonucu olabilir. Örneğin, ilk değerlendirmenizin yapıldığı gün kan şekeri seviyeleri yüksekse, cerrah tarafından hazırlanan tedavi planı, normal seviyeye döndükten sonra etkili olmayacaktır.
Önceden var olan diyabetik retinopati. Yukarıda bahsedildiği gibi, ayrı bir lazer prosedürü retinopatiyi iyileştirebilir. Retinopati görüşünüzü etkiliyorsa, Lazer Göz Ameliyatı bu sorunu gidermez, ancak gözlük reçetenize göre gözlerinizi tedavi eder.
Lazer Göz Ameliyatı sayesinde birçok şeker hastası daha iyi görme seviyelerine kavuşsada, tedavi öncesi ele alınıp aydınlatılması gereken dizi faktör vardır.
Tedavi düşünürken en iyi başlangıç noktası göz doktorunuzla konuşmak ve kan şekeri seviyelerinizin ne kadar stabil olduğunu belirten bir epikriz getirmek olabilir. Şeker hastalığınız kontrol altındaysa ve işlemi yapmak için deneyimli ve donanımlı bir klinik bulursanız , Lazer Göz Ameliyatının inanılmaz faydalarını deneyimleme şansınız çok yüksektir.
Lazer Göz Ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak veya muayene randevusu almak isterseniz, 0505 504 9007 numaralı telefondan bizi arayın.